Vol lof

Theaterimprovisatie, het bedenken van een scene terwijl je ‘m voor een publiek speelt, is prachtig om te zien. Het is spannend, want elke keer weer weet niemand wat er gaat gebeuren. Improtoneel is populair theater. Je hoeft niet stil te zitten, je mag uit je stoel komen en ter plekke meedoen.Met een groep leuke dingen doen? De Lof en Zotheid- voorstellingen zijn een prima avond entertainment voor vrijgezellenfeesten, teamuitjes en personeelsfeesten.

De Rotterdamse Improvisatietheater Vereniging Lof en Zotheid bestaat sinds 2001. De groep is begonnen als de spelersgroep van de Rotterdamse theatergroep Lawine, een van de eerste Nederlandse theatersportgroepen. Lof en Zotheid zelf zijn natuurlijk echt begonnen in de pen van Erasmus.

Theatersport, Micetro en Gorillatheater
Lof en Zotheid speelt in Rotterdam de bekende vormen van theaterimprovisatie: Theatersport, Micetro en Gorillatheater

Theatersport
Twee teams dagen elkaar keer op keer uit tot het spelen van scenes. Het publiek bepaalt wie er wint. Meer weten? Lees wat de geestesvader Keith Johnstone er zelf over schrijft.

Micetro
Crash en Burn theater. De speler die het meest speelt in succesvolle scenes blijft uiteindelijk over, en is de winnaar, de ‘maestro’.

Gorillatheater
Vier regisseurs strijden door scenes te regisseren. De regisseur die voor de meeste scenes een erkenning van het publiek krijgt, wint een kwaliteitsmaand met de gorilla.

Lof speelt ook:
Terugspeeltheater
Verhalen uit het publiek worden nagespeeld.

Een avond plezier voor de prijs van minder dan een bioscoopkaartje!

“Sinds 2001 zijn wij een actieve theatersportvereniging. Wij maken graag kennis met jou! Arthur – mede oprichter van Lof en Zotheid”